A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Малокопанівський старостинський округ Голопристанської міської ради
Херсонська область, Скадовський район

Брифінг голови ХОДА Геннадія Лагути та командира окремої бригади територіальної оборони Херсонщини Дмитра Іщенка

Дата: 23.02.2022 16:02
Кількість переглядів: 397

Брифінг голови ХОДА Геннадія Лагути та командира окремої бригади територіальної оборони Херсонщини Дмитра Іщенка

https://holaprystan.dosvit.org.ua/storage/news/article/bbd5ff05de323416b9d41bfe1b1aa806

Брифінг голови ХОДА Геннадія Лагути та командира окремої бригади територіальної оборони Херсонщини Дмитра Іщенка щодо безпекової ситуації на Херсонщині. Про заходи і обмеження на час запровадженя надзвичайного стану. Відеотрансляція за посиланням:

https://www.facebook.com/groups/golapristan/permalink/4961740430609368/

Під час брифінгу щодо рішення РНБО під головуванням Президента Володимира Зеленського запровадити надзвичайний стан в Україні голова облдержадміністрації Геннадій Лагута зазначив, що правовий режим надзвичайного стану принципово відрізняється від правового режиму воєнного стану.

«Для звичайних громадян по факту нічого не зміниться зараз. Хіба що люди можуть побачити більше перевірок на дорогах, більше контролю на вулицях та навколо державних установ, спеціальних об?єктів держави та економіки, на інфраструктурних об?єктах», - зазначив Геннадій Лагута.

Надзвичайний стан – це інструмент, який дозволяє превентивно реагувати на певні загрози національній безпеці та нормальному суспільному життю.

Також очільник області додав, що рішення про надзвичайний стан ухвалюється, щоб дати більше можливостей спеціальним службам, Міністерству внутрішніх справ, конкретним адміністраціям на місцях. Якщо ситуація буде такою, як зараз, може бути застосовано менше спеціальних інструментів. Якщо дестабілізаційні акти, наприклад, на кордонах, у прикордонних районах чи ще десь на території України будуть більш зухвалими, то буде і більше інструментів реагування.

Херсонська ОДА.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора