A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Малокопанівський старостинський округ Голопристанської міської ради
Херсонська область, Скадовський район

Увага! Важлива інформація щодо оформлення земельних ділянок, які використовуються громадянами та юридичними особами без правовстановлюючих документів, як в межах населеного пункту так і за його межами.

Дата: 25.05.2021 11:14
Кількість переглядів: 122

Щодо оформлення земельних ділянок, які використовуються громадянами та юридичними особами без правовстановлюючих документів, як в межах населених пунктів так і за їх межами.

 

Слід зазначити, що відповідно до статті 125 Земельного кодексу України, право власності на земельну ділянку, а також право постійного користування та право оренди земельної ділянки виникають з моменту державної реєстрації цих прав. Земельні ділянки, які використовуються громадянами та юридичними особами без правовстановлюючих документів та без прийнятих щодо цих ділянок рішень органів влади, вважаються такими, що використовуються самовільно. Звертаю увагу на те, що земельне законодавство постійно зазнає змін, міняється норма закону щодо підпорядкованості земель, а відповідно і розпорядників земель. Сьогодні ні органами місцевої влади та самоврядування, ні територіальними органами Держгеокадастру не ставиться питання, щоб відібрати земельні наділи, які використовуються громадянами, але впорядкувати земельні відносини шляхом оформлення правовстановлюючих документів на землю зобов’язаний кожен землекористувач. На даний час, в основі ведення Державного земельного кадастру стоїть Національна кадастрова система, відповідно до якої земельні ділянки, які не пройшли державну реєстрацію, вважаються вільними і можуть бути надані іншим особам відповідно до Закону.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора