A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Малокопанівський старостинський округ Голопристанської міської ради
Херсонська область, Скадовський район

Актуальні питання призначення субсидій

Дата: 08.06.2021 10:27
Кількість переглядів: 84

Актуальні питання призначення субсидій
 

     Управління соціального захисту населення, сім'ї та праці виконавчого комітету Голопристанської міської ради Херсонської області інформує ПРО АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ПРИЗНАЧЕННЯ СУБСИДІЙ


– Чи можуть претендувати на житлові субсидії власники індивідуальних транспортних засобів?

– Якщо конкретний член одного домогосподарства має авто, випущене менше п’яти років тому або два чи більше автомобілів віком не старше 15 років, то субсидія в такому випадку не призначається. Відповідно, якщо один автомобіль або кілька старші за 15-річний вік, на призначення субсидії це не впливає.

 


– Які зміни в нарахуванні субсидій чекають власників розділених особових рахунків?

– Ніяких змін не буде. Якщо в одному домогосподарстві мешкають дві родини чи більше, які сплачують комунальні послуги на різні особові рахунки, і це документально підтверджено, їм субсидії будуть призначатися на загальних підставах.

 


– Яку суму грошей можна тримати на банківському депозиті, щоб людина не втратила права на субсидію?

– Попередньо була визначена сума в еквіваленті 25 прожиткових мінімумів або 56 тисяч гривень. Зараз ця сума становить 100 тисяч гривень. При цьому до сукупного доходу при розрахунку розміру субсидії дивіденди, отримані від розміщення депозиту, враховуватися не будуть.

 


– Чи вплине на призначення субсидії сплата за навчання або лікування, якщо це буде велика сума?

– Ні.

 


 

 

– Чи передбачена субсидія у випадку, якщо хтось із членів родини мешкає за іншою адресою чи за кордоном?

– Працездатні особи, котрі більше 60 днів відсутні за місцем реєстрації й не декларують своїх доходів, втрачають права на субсидію. Тож треба або задекларувати доходи, або змінити склад домогосподарства, інакше кажучи, місце реєстрації. На це, відповідно до закону «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні», дається 30 днів.

Але якщо людина працює за кордоном й офіційно сплачує там податки, лікується чи доглядає за дитиною, то малозабезпечені члени її домогосподарства в Україні мають право на субсидію.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора