A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Малокопанівський старостинський округ Голопристанської міської ради
Херсонська область, Скадовський район

Велопробіг присвячений Дню Конституції України

Дата: 29.06.2021 14:22
Кількість переглядів: 100

«ЄДНАЮЧИ ГРОМАДУ – ЄДНАЄМО УКРАЇНУ»

Учора річниця Конституції відзначилася велопробігом «Єднаючи громаду – єднаємо Україну» населеними пунктами старостинських округів Голопристанщини.

Вранці чимало любителів велоспорту зібралося на площі біля державного Прапора у місті. Голова громади Олександр БАБИЧ привітав усіх зі святом, і перед стартом учасники марафону поклали квіти до меморіалу загиблим бійцям Голопристанщини, які полягли у боях, захищаючи незалежність нашої країни.

Стартували із супроводом поліцейських автомобілів і машини техзабезпечення близько 25 учасників, невелика частина яких закінчила свою подорож на виїзді з міста. Інші ж марафонці попрямували до Старої Збур’ївки. І коли колона прибула до тінистого найстаршого на Херсонщині парку, тут вже зустрічав староста Віктор Маруняк і небайдужі місцеві жителі. Хвилинка перепочинку і водночас невеликий історичний екскурс про село – і колона рушила далі.

У Новій Збур’ївці нас зустріли працівники старостату державним прапором і синьо-жовтими стрічками, які запропонували на знак свята пов’язати на дерева. Пляшки із холодною водою, що їх завчасно приготували для учасників пробігу господарі, розхватувалися, наче гарячі пиріжки.

Далі нас чекав найдовший відрізок шляху – до Таврійського, через ринок «Журавель». Сонце вже піднялося доволі високо, і довелося трохи попітніти, аби здолати цю дистанцію непідготовленій частині групи. Але навіть дівчата-велосипедистки впевнено тиснули на педалі і добре впоралися із ділянкою.

Таврійське нас зустріло духовим оркестром, вітаннями, прохолодою тінистих алей і, звичайно, холодною водою, яку знову через кілька хвилин ми розібрали і розлили у велосипедні фляги. Тепер шлях лежав до Гладківки. Тут відрізок невеличкий, але головний колони Олександр Бабич не давав спуску учасникам: перепочинок у населених пунктах тривав усього по кілька хвилин – для втамування спраги і кількох фотознімків на згадку.

У Гладківці нас чекали чимало дітей із прапорами, а працівники старостату – із власноруч виготовленими мохіто, фруктовим компотом із м’ятою і бутербродами, що стали такими доречними після подолання половини маршруту. Проводжали нас місцеві юні велолюбителі, а дорога вела до Малих Копанів, де також зустрічали прапорами, кульками, вітаннями і холодною водою.

Найбільше ж емоцій викликав наступний відрізок – до Великої Кардашинки, через гарячий степ, розпечений пісок і колючі кущі маслин. Тут уже довелося впрівати по-справжньому. Хто своїх «коней» вів поводом, а хто, докладаючи надзусиль і приспустивши колеса, намагався таки їхати. На щастя, допомога медика, який теж супроводжував колону, нікому не знадобилася, незважаючи на те, що сонце смалило так, що мізки кипіли і вся випита перед цим вода виводилася з організму через шкіру зі швидкістю світла.

До Великокардашинського округу дісталися змученими нанівець, але приготоване для нас господарями морозиво і прохолодна мінералка потроху приводили до тями. Втішало те, що крутити лишилося небагато – через Малу Кардашинку до Голої Пристані вже рукою подати. До колони доєдналося дуже багато дітей на велосипедах, які нас довго проводжали, намагаючись їхати наввипередки. І от ще пів години – і ми вдома, знову біля прапора на набережній міста, втомлені, але усміхнені.

В кожному населеному пункті, через які проходив наш шлях, Олександр Бабич нагороджував активних і сумлінних мешканців громади Почесними грамотами голови облдержадміністрації.

Особливу подяку всі учасники одноголосно висловлюють працівникам поліції, завдяки супроводу яких наш рух автошляхами із щільним автомобільним потоком (як, наприклад, ділянка від Голої Пристані до ринку «Журавель») видався безпечним.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора