A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Малокопанівський старостинський округ Голопристанської міської ради
Херсонська область, Скадовський район

Пам'ятайте про заборону спалювання листя, трави чи стерні

Дата: 12.07.2021 12:57
Кількість переглядів: 235

Пам’ятайте про заборону спалювання листя, трави чи стерні


 

 https://prokovel.com/userfiles/image/2020/10/2020-10-13-1397409944.jpg

Спалювання рослинних залишків суворо заборонено в Україні статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, пунктами 3.6.14 та 3.7.1 «Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій», пунктами 3.6 та 6.4.2 «Правил утримання зелених насаджень у містах та інших населених пунктах України». Також відповідальність та обов’язки власників земельних ділянок викладено у Земельному Кодексі України (ст.91, 162-168).

За будь-яких обставин ніхто не має права самовільно спалювати листя, траву чи стерню. I законодавчі вимоги дійсно підкріплені необхідністю боротись з цією проблемою. Втім, із цими вимогами законів, як i з багатьма іншими, українці дуже часто не рахуються.

На полях району, як показують обстеження, не в повному обсязі виконуються необхідні протипожежні заходи, мають місце випалювання стерні i пожнивних лишків соломи, що приводить до пожеж на сусідніх полях, пошкодження ліній електромереж, а також пожеж лісових насаджень. Дим та кіптява, який виникає внаслідок горіння та тління, потрапляє до населених пунктів, що викликає масове незадоволення громадян, завдається шкода навколишньому середовищу. Також ліквідація цих пожеж вимагає значних витрат паливно-мастильних матеріалів пожежно-рятувальним підрозділом.

Шановні землекористувачі! На виконання розпорядження облдержадміністрації про заходи щодо охорони врожаю зернових та грубих кормів від пожеж району у 2021 році попереджаємо про наявність адміністративної та кримінальної відповідальністі за спалювання пожнивних залишків.

 

Начальник Скадовського РУ ГУ ДСНС України
у Херсонській області, підполковник служби
цивільного захисту Віктор ФИСУНЕНКО

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора