A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Малокопанівський старостинський округ Голопристанської міської ради
Херсонська область, Скадовський район

У Херсонській області пройде дієвий тиждень знешкодження мишоподібних гризунів.

Дата: 08.10.2021 14:30
Кількість переглядів: 56

У Херсонській області пройде дієвий тиждень знешкодження мишоподібних гризунів

http://holaprystan.dosvit.org.ua/storage/news/article/adc46280a732602b07a2e99986396055

З 8 по 16 жовтня у Херсонській області триватиме дієвий тиждень знешкодження мишоподібних гризунів. Мета - недопущення розповсюдження мишей на полях Херсонщини.

Департамент розвитку сільського господарства та зрошення м.Херсон нагадує про необхідність проведення агротехнічних профілактичних заходів.

До таких заходів відносяться: знищення бур’янів, зменшення втрат врожаю, своєчасна зяблева оранка. Це дозволить позбавити гризунів корму та надійного сховища.

Також для недопущення розселення гризунів на посівах сільськогосподарських культур, доцільним є встановлення господарського контролю за розвитком та регулюванням їх чисельності в місцях резервацій. За наявності встановлення від 3- х до 5-ти і більше жилих колоній на 1 га для боротьби з гризунами необхідно застосовувати біологічні та хімічні засоби.

ВАЖЛИВО!!

Для упередження запобігання загибелі тварин, а також погіршення середовища їх існування, нагадуємо про розпорядження голови ОДА від 15 липня 2021 року № 592, яким забороняється застосування родентицидів з діючою речовиною бродіфакум у межах 40-кілометрової зони Біосферного заповідника “Асканія Нова”.                                         

Джерело: Херсонська ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора