A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Малокопанівський старостинський округ Голопристанської міської ради
Херсонська область, Скадовський район

Звіт старости Малокопанівського старостинського округу Голопристанської міської ради Херсонської області про виконану роботу за 2021 рік.

Дата: 03.12.2021 09:03
Кількість переглядів: 80

Добрий день, шановні жителі Малокопанівського старостинського округу!

      Минув рік з того часу, як було створено наш старостинський округ і ми почали працювати в нових умовах.

      Відповідно до Конституції України, Закону України « Про місцеве самоврядування в Україні», Статуту Голопристанської міської територіальної громади, Положення про старосту та інших нормативно- правових актів, я, як староста Малокопанівського старостинського округу Голопристанської міської ради, маю звітувати про проведену роботу за минулий 2021 рік.        

      Відповідно посаді, я є членом виконавчого комітету Голопристанської міської ради, представляю інтереси жителів сіл Малі Копані та Буркути. Сприяю підготовці документів, що подаються до міської ради та виконавчого комітету, виконанню на території свого старостинського округу програм, затверджених рішенням міської ради. Беру участь у засіданнях виконавчого комітету Голопристанської міської ради, засіданнях сесії міської ради VIII скликання, відвідую апаратні наради, засідання комісій.

       Прийом громадян старостою здійснюється за місцем роботи в межах робочого часу за складеним графіком з 8:00 до 17:00 години та в позаробочий час за місцем проживання жителів села.  Один робочий день є виїзним днем до с. Буркути. Здійснюється моніторинг стану дотримання прав і законних інтересів жителів мого округу у сфері соціального захисту, культури, освіти, реалізації ними права на працю та медичну допомогу. Старостою ведеться журнал особистого прийому громадян, надаються рекомендації та консультації різного характеру. Виконую доручення міської ради , її виконавчого комітету.

Колектив старостату налічує 5 спеціалістів:

  • Староста
  • Діловод (ведення документації старостату, реєстрація місця проживання та інше)
  • Інспектор ( проводить роботу з благоустрою населених пунктів та веде військовий облік)
  • Інспектор ( робота з громадськістю, оформлення пільг та допомог)
  • Головний спеціаліст відділу комунальної власності та земельних відносин Голопристанської міської ради.

       Станом на 01 січня 2021 року на території Малокопанівського старостинського округу налічувалось 730 домогосподарств, 17 з яких знаходяться на території с. Буркути. Чисельність населення в окрузі налічує 2005 осіб. Загальна площа території с. Малі Копані становить- 478, 9 га, а загальна площа території с. Буркути – 17,9 га.

        На території населеного пункту Малі Копані функціонують такі заклади та установи:

  1. Малокопанівська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. Голопристанської міської ради, яка налічує 27 педагогічних працівників, 18  працівників обслуговуючого персоналу та 243 учня.
  2. Малокопанівський заклад дошкільної освіти( ясла- садок)

« Вербиченька» Голопристанської міської ради, який налічує 21 працівника разом з опалювачами. Із них освітній процес забезпечують 6 педагогічних працівників: 4 вихователя, практичний психолог, асистент вихователя в інклюзивній групі. Для реалізації освітнього процесу в садочку працюють 3 змішані групи, одна з яких є інклюзивною групою для дітей з особливими освітніми потребами. Дошкільний навчальний заклад відвідує 54 дитини.

  1. Малокопанівський « Центр культури і дозвілля» ( Філія № 3) Голопристанської міської ради налічує 9 працівників, а  також працює сільська бібліотека, яка знаходиться на 2 поверсі Будинку культури.
  2. Малокопанівський старостинський округ Голопристанської міської ради налічує 5 спеціалістів.
  3. Малокопанівська лікарська амбулаторія загальної практики та сімейної медицини налічує 4 медичних працівника: фельдшер, 2 медичні сестри та патронажна медична сестра.
  4. Поштове відділення зв’язку « Укрпошта» налічує 4 працівника.

     У  с. Малі Копані існує та функціонує Свято- Успенська парафія Херсонської єпархії Української православної церкви.

    На території Малокопанівського старостинського округу є три Будинки сімейного типу та дві прийомні сім’ї.

     Прилеглі території усіх установ та закладів утримуються в належному санітарному стані. Систематично проводиться впорядкування територій біля подвір’їв господарств жителів сіл, працівники старостату та культури прибирають території місцевого кладовища, території пам’ятних місць та інші території старостинського округу.

      На території с. Буркути знаходиться Буркутське відділення  Великокопанівського лісомисливського господарства площею 5150,70 га, яке налічує 11 працівників. А на території с. Малі Копані знаходиться Голопристанське лісомисливське господарство площею 2500,00 га.

     Загальна площа земель Малокопанівського старостинського округу налічує 16763,7 га. Із них : 6663, 55 га- землі сільськогосподарського призначення. Землі на території старостинського округу обробляють 13 фермерських господарств. У сфері підприємницької діяльності діють 12 торгових точок , автозаправна станція (АЗС) « НІКОЙЛ», на якій облаштована газова заправка, приватний стоматологічний кабінет, аптека.

      У старостинському окрузі ведеться погосподарський облік, реєстрація місця проживання громадян, видаються довідки у межах наданих повноважень для оформлення субсидій, матеріальних допомог, тощо; ведеться облік військовозобов’язаних, здійснюється оповіщення військовозобов’язаних та призовників, складаються списки юнаків для приписки до призивної дільниці, ведеться облік учасників АТО, всіх пільгових категорій населення, які проживають на території округу, подаються документи пільгових категорій населення до Управління соціального захисту населення, сім’ї та праці  для нарахування компенсацій на придбання твердого палива, скрапленого газу та використання електроенергії.

      Протягом року працівниками старостату надавались послуги населенню згідно із зверненнями, а саме: було видано довідок різного змісту – 850, довідок про реєстрацію місця проживання та зняття з реєстрації місця проживання – 343, надано 46 відповідей у різні установи та організації, оформлено 185 субсидій, 240 допомог на дітей, складено 130 актів обстеження житлово-побутових умов, видавалися талони на безкоштовний проїзд всім пільговим категоріям населення – 1170 . А також надавалися характеристики, консультації та рекомендації. Мене, як старосту,  уповноважено на вчинення нотаріальних дій, отже, мною було вчинено 18 нотаріальних дій, посвідчені заповіти, видано довіреності.

       За звітній період на території старостинського округу проведені наступні роботи:

  1. Випилюються аварійні дерева у центрі с. Малі Копані.
  2. Було виконано косметичні ремонти Обеліска Слави та Пам’ятника загиблим в роки Великої Вітчизняної війни( територія місцевого кладовища).
  3. Проведено вирубування чагарників за межами населеного пункту вздовж вул. Української( завдяки співпраці старостату з Відділом житлово- комунального господарства, охорони навколишнього природного середовища та правопорядку виконавчого комітету міської ради, було укладено договір з фізичною особою- підприємцем Шелегом В.В. на видалення чагарників).
  4. Старостою було проведено перемовини з власником АЗС « Нікойл» щодо встановлення газової заправки на території округу для забезпечення населення скрапленим газом.
  5. Старостою було проведено перемовини із Начальником Відділення поліції 1 Скадовського РВП ГУНП в Херсонській області щодо організації патрулювання нарядів поліції у вихідні дні на території округу.
  6. Було проведено поточний поямковий ремонт асфальтового покриття частини доріг округу: вулиці Гагаріна, Нової, Підстепної на суму 122 тисячі гривень.
  7. Проведено грейдерування усіх грунтових та щебеневих доріг.
  8. Придбано вапно і фарби для благоустрою території на суму 2,1 тис.грн.
  9. Перераховано 3,2 тис. грн. боргу за упорядкування минулорічних архівних справ; 3 тис. грн боргу за придбані в минулому році сільською радою канцтовари.
  10. Виплачено заробітну плату звільненим працівникам сільської ради – 126,2 тис. грн.
  11. Придбано пральну машину для дитячого садка « Вербиченька»( 10 тис. грн.), обладнання для Нової української школи ( 80,6 тис.грн), для інклюзивної освіти ( 138,5 тис.грн.)
  12. Погашено заборгованість із заробітної плати працівникам дитячого садка « Вербиченька» за 2020 рік ( 178,4 тис.грн) та працівнику Будинку культури ( 5,1 тис.грн)
  13. Працівники усіх закладів, установ, організацій та активні жителі округу взяли участь у місячнику із благоустрою населеного пункту, який тривав з 30 березня по 30 квітня 2021 року. Прибирали захисні лісосмуги, свої прилеглі території, організовували толоки по ліквідації стихійних сміттєзвалищ, прибирали парки, автобусні зупинки, місцеве кладовище, узбіччя доріг, насаджували дерева, здійснювали покіс трави на території округу.
  14. Проводиться роз’яснювальна робота з населенням щодо благоустрою прилеглих територій.
  15. Проводилися зустрічі Голови ОТГ Олександра Бабича з жителями старостинського округу, колективами дитсадка та школи.
  16. Задля інформованості жителів старостинського округу, старостою ведеться сайт під назвою « Малокопанівський старостинський округ Голопристанської міської ради» та група у соціальній мережі Facebook, де знаходиться вся інформація про роботу старостату.

Я співпрацюю з директорами Малокопанівської ЗОШ та Центру культури і дозвілля, завідувачем ЗДО « Вербиченька» та колективами.

Систематично брала участь у всіх культурних заходах, які проходили на території  старостинського округу та м. Гола Пристань:

  • День Святого Миколая
  • Новорічне свято
  • Святковий концерт до Міжнародного жіночого дня
  • Масляна
  • День Перемоги
  • Святковий концерт, присвячений Дню матері та родини, Дню вишиванки
  • День захисту дітей
  • Випускний вечір для учнів 11 класу
  • Благодійний фестиваль народної творчості « Купальські Зорі»
  • Фестиваль «Кавунове диво»
  • День села

Протягом року мала можливість вітати та нагороджувати Почесними грамотами найактивніших жителів села та колективи, довгожителів, сімейні пари, що прожили у шлюбі 50 років.

Хочу висловити подяку міському голові, працівникам міської ради, членам виконавчого комітету, фермерам, підприємцям, орендарям, працівникам усіх закладів, установ та організацій, небайдужим та активним жителям  старостинського округу, всім, до кого я зверталася за допомогою та підтримкою, хто ставиться до старостату з розумінням і повагою.

Бажаю усім здоров’я,  терпіння, сил, порозуміння, поваги один до одного та співпраці задля кращого майбутнього нашого Малокопанівського старостинського округу.

 

 

 

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора